‘Nokia 8: nieuw vlaggenschip met Android gespot tijdens CES; komt in 2 varianten’

Nokia komt volgens de laatste berichten met de Nokia 8. Dit toestel draait net als de eerder aangekondigde Nokia 6 op Android. Het toestel zou mogelijk al te zien zijn geweest tijdens de CES in Las Vegas. Is dit de nieuwe Nokia 8?

Nokia 8

Vorig weekend kregen we de eerste Nokia met Android te zien. Het bedrijf werkt aan een comeback en wil dit jaar mogelijk 6-7 Android-apparaten uitbrengen. Nu is er meer informatie opgedoken over de Nokia 8. Het toestel zou mogelijk al gezien zijn tijdens de Consumer Electronic Show in Las Vegas vorige week.

Nokia 8

We kijken met zijn allen uit naar de komst van Nokia’s met Android, waar of niet? Nu lijkt de ‘8’ vermomd te zijn in een ander jasje. Het toestel op de foto was te zien op de Qualcomm Booth tijdens de CES. De mensen zouden hier gevraagd zijn om geen foto’s te maken van het toestel. Ook zien we de herkenbare vormgeving van de camera zoals we die kennen uit de Lumia-smartphones. Als dit inderdaad de Nokia 8 is, dan valt op dat de toetsen op de behuizing (bij de ‘6’) zijn vervangen door de toetsen op het scherm zelf.

Mogelijke specificaties

De Nokia 8 zou in twee versies uitgebracht worden. We hebben de verschillende specificaties voor je op een rij gezet;

  • 5,7 inch Super AMOLED display met QHD-resolutie
  • Snapdragon 821/835
  • 4GB/6GB RAM64GB/128GB opslagruimte
  • Android 7.0 Nougat
  • 24 megapixel camera met optische beeldstabilisatie
  • 12 megapixel front-camera
  • Stereo-speakers aan de voorzijde
  • LED-notificatie

Houd er rekening mee dat deze specs niet bevestigd zijn en er nog wat één en ander kan veranderen aan de Nokia 8. We hopen meer te horen tijdens het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona. Op 26 februari komt Nokia naar eigen zeggen met meerdere aankondigingen.

Update 20:40: Helaas blijken de toestellen samples te zijn van chipfabrikant Qualcomm. Qualcomm gebruikt deze toestellen om de prestaties van hun nieuwste chips zoals de Snapdragon 835 te tonen. Qualcomm heeft op de CES in Las Vegas ook geen hardware getoond die geheim moest blijven. Nokia heeft wel degelijk ambities om dit jaar meerdere smartphones uit te bregen, of de Nokia 8 daar één van is zullen we nog moeten afwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel