Nokia E1: specificaties van instapmodel met Android bekend

Volgens de laatste berichten kunnen we dit jaar van Nokia zes of zeven nieuwe toestellen met Android verwachten. Eén daarvan is de Nokia E1. Van dit instapmodel zijn nu de specificaties uitgelekt.

Nokia E1

Nokia komt dit jaar met veel nieuws. Volgens de laatste berichten uit een presentatie kunnen we dit jaar 6-7 Android-apparaten verwachten van de van oorsprong Finse fabrikant. In de afgelopen tijd kwamen we al berichten tegen over de Nokia D1C, de Nokia C1 en de P-serie.

Van het weekend kwam HMD Global met de Nokia 6 aankondiging. Ook kwam de Nokia E1 voorbij, waarvan nu gegevens bekend zijn. Helaas moeten we nog wel de foto’s missen van deze smartphone.

De Nokia E1 zal volgens de berichten beschikken over een Snapdragon 425 quad-core processor met een rekenkracht van 1.4 GHz. Daarbij wordt 2GB RAM en 16GB interne opslagruimte verwacht. Mogelijk wordt dit uitbreidbaar, maar daarover is niets bekend nog.

Nokia design metaal
Eerder uitgelekte behuizing van een Nokia

De gelekte specificaties duiden op een 5,2 of 5,3 inch display met een HD-resolutie (720p). Daarnaast beschikt de Nokia E1 aan de achterkant over een 13 megapixel camera, aan de voorzijde bevindt zich een 5 megapixel front-camera. Nokia zal het toestel uitrusten met Android 7.0 Nougat. Onbekend is of Nokia vasthoudt aan de standaard Android ervaring of dat er een eigen skin overheen komt.

We schatten de kans aanwezig dat Nokia inspiratie haalt uit haar eigen Z Launcher voor de eigen skin, maar dit blijft gissen. Tijdens het Mobile World Congress komen we naar verwachting meer te weten over de nieuwe smartphone van Nokia. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd, en jij?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel