Consumentenbond waarschuwt: koop geen Samsung Galaxy S7 (Edge)

De Consumentenbond heeft een opvallende uitspraak gedaan over de smartphones van Samsung. Consumenten worden gewaarschuwd; koop geen Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Wij zijn verbaasd over de uitspraak.

Galaxy S7: niet meer kopen?

De Consumentenbond is vandaag met een bericht naar buiten gekomen dat het mensen afraadt nog een Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge aan te schaffen. De waarschuwing geldt ook voor de Samsung Galaxy J3 (2016).

Volgens de bond bestaat de kans dat de toestellen na maart 2018 niet meer voorzien zullen worden van updates. De updates zijn vooral belangrijk voor de beveiliging van de Android-toestellen. Tevens kunnen updates nieuwe functies brengen. Volgens de bond zou Samsung vier jaar lang de smartphones moeten voorzien van updates.

Consumentenbond Galaxy S7

Reactie van Samsung

De bond laat weten dat als je nu nog een S7 (Edge) koopt je straks 1 of 2 jaar aan het toestel vastzit, en na drie maanden geen updates meer ontvangt. Samsung Nederland geeft de volgende reactie tegenover de NOS;

“We ondersteunen hem tot minimaal maart. We ondersteunen nieuwe toestelen altijd minimaal twee jaar, dat betekent niet dat we daarna stoppen met het uitgeven van updates.”

De waarschuwing richt zich dus specifiek op deze drie toestellen van Samsung. We zijn hierover verbaasd. Samsung is weliswaar het meest populair in ons land, Samsung heeft in de afgelopen tijd flinke stappen gezet, zo schreven we in ons opiniestuk over Android-updates. Denk aan de LG G6 van dit jaar, die nog altijd wacht op updates; de laatste verscheen in juni. Ook Motorola en Huawei kunnen nog veel harder lopen om updates uit te rollen.

Zelf verwachten we dat de updates voor de Galaxy S7 (Edge) niet stopt na maart. We zien nog altijd dat de Galaxy S6 updates krijgt, zelfs deze maand nog. Eerder startte de Consumentenbond met een bodemprocedure tegen Samsung. Een eerdere rechtszaak verloor de bond tegen de Koreaanse fabrikant.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel