DayMate app helpt je met rust vinden door handige dagstructuur

DayMate is een nieuwe applicatie van Nederlandse bodem die vandaag is uitgebracht. De DayMate app helpt je met het vinden van rust in je dag door een structuur aan te bieden. Handig als je bijvoorbeeld veel aan je hoofd hebt. Daarnaast is de applicatie volgens de ontwikkelaars een uitkomst voor mensen met ASS en Autisme.

DayMate app

DayMate heeft als doel om rust te brengen in je hoofd. Hiervoor maakt het gebruik van een handig dagoverzicht met hetgeen dat gedaan moet worden op die dag. Dit wordt verduidelijkt met icoontjes. Ook is de toepassing voorzien van een zogenoemde prikkelarme interface.

Wanneer de activiteit begint wordt een melding gegeven. Een activiteit kan hierbij bestaan uit meerdere onderdelen. De timer laat zien hoeveel tijd je nog hebt. Het is ook mogelijk om een vast moment in de week aan te geven waarop een bepaalde taak uitgevoerd moet worden. Denk aan stofzuigen, de was doen en dergelijke.

Daymate

Autisme en structuur

DayMate is laagdrempelig en is ontwikkeld door de mensen achter AssistHelpt. Die app moest mensen met mensen in het autisme spectrum syndroom (ASS) helpen met het geven van structuur. Deze applicatie was een succes en aan de hand van de feedback op die app is de app DayMate ontwikkeld. Hiermee willen de ontwikkelaars niet alleen mensen met ASS, ADHD of PDD-NOS helpen, maar iedereen een tool aanbieden om meer structuur op de dag te krijgen.

Daymate

Begeleider

Middels een in-app aankoop kan je ook gebruik maken van de begeleider-functie. Emoties kunnen gedeeld worden, maar ook kan iedere week een e-mail update uitgestuurd worden en kan de contactpersoon gebeld worden. Daarnaast zijn ook verschillende andere functies alleen beschikbaar middels een in-app aankoop.

Downloaden

De applicatie DayMate kan gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

DayMate
DayMate
Ontwikkelaar: Script B.V.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel