De Speld brengt satirisch nieuws naar Android

De satirische nieuwssite De Speld heeft een app uitgebracht voor Android. Met deze app blijf je op de hoogte van het laatste “nieuws”.

De Speld

De Speld opgericht in 2007 is een satirische nieuwssite die het nieuws met een knipoog probeert te brengen. De essentie van De Speld zit hem in het feit dat de nieuwsberichten niet op waarheid berusten, maar worden wel op een manier gebracht dat het waar zou kunnen zijn. De aankondiging van de app ging niet onopgemerkt voorbij op Facebook. In een bijna poëtisch stuk over Android-gebruikers deed De Speld deze aankondiging:

“Dit is voor de gekken. De buitenbeentjes. De rebellen en het schorriemorrie. Voor de andersdenkenden. Ze laten zich niet tegenhouden door regels. Je kunt ze quoten, het oneens zijn met ze, ze ophemelen of verguizen. Maar je kunt ze niet negeren. Want ze veranderen dingen. Ze vinden uit. Ze fantaseren. Ze exploreren. Ze creëren. Ze inspireren. Ze verheffen het menselijk ras tot grote hoogtes: de Android-gebruikers. Bij dezen eindelijk ook voor jullie: De Speld-app.“

despelddespeld2

De Speld-app

De Speld-app geeft niet alleen toegang tot het laatste nieuws maar ook video’s en hun podcast. Het instellingen scherm van deze app is zeer uitgebereid, waar je slechts in kunt stellen of je pushberichten wenst te ontvangen. De app is geschikt voor Android 4.1+ en is vanaf nu gratis beschikbaar in de Google Play Store!

De Speld
De Speld
Ontwikkelaar: De Speld
Prijs: Gratis

Foto

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel