Gemeente Den Haag sleept Pokémon Go-maker Niantic voor de rechter

Op verschillende plaatsen over de wereld zijn er zogenoemde hotspots waar op één plek veel zeldzame Pokémon zijn te vinden. In Nederland is dit Kijkduin, waar veel spelers graag hun tijd doorbrengen. Nu is gemeente Den Haag er klaar mee en sleept Niantic voor de rechter.

Pokémon in Kijkduin

Al sinds het begin van Pokémon Go is Kijkduin ‘the place to be’ voor het vangen van de kleine wezens. De spelers van het spel komen in grote aantallen af op de kustplaats. Pokémon zouden zich niet alleen op het strand huisvesten, maar ook in het duingebied van Kijkduin, wat een beschermd gebied is.

Pokemon Go rechter

Nu is de gemeente Den Haag het echt helemaal zat. De hype kan weliswaar voor extra omzet zorgen voor de ondernemers in het gebied, maar er kleven veel nadelen aan. De gamers zouden veel troep achterlaten, zorgen voor overlast en zelfs lantaarnpalen worden gesloopt zodat opladers aangesloten kunnen worden om de telefoon op te laden.

Nog steeds is Kijkduin een populaire bestemming voor de Pokémon Go-spelers. Om alles in goede banen te kunnen leiden worden er meer handhavers ingezet en kwam er hekwerk en toiletten. Deze maatregelen kosten de gemeente zo’n 1500 euro per week, zo meldt het AD.

Kort geding

Al meerdere keren is er tevergeefs geprobeerd contact te krijgen met Niantic, de ontwikkelaar van de game. Echter lijken deze niet op de verzoeken van de gemeente in te willen gaan. Nu heeft de gemeente Niantic gedagvaard. De eis van de gemeente is dat er tussen 23:00 uur en 07:00 uur geen Pokémon op en rond het Deltaplein in Kijkduin aanwezig zijn. Ook mogen er helemaal geen wezens meer zijn in het Nature 2000 duingebied.

Op 11 oktober dient het kort geding bij de rechtbank in Den Haag. Van de week schreven we ook al over de Belgische plaats Lillo, net over de grens. Dit dorpje heeft een politiereglement ingesteld door de enorme overlast van de Pokémon Go hype.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel