DisplayMate: ‘Galaxy S10 heeft het allerbeste scherm’

Onderzoek van DisplayMate wijst uit dat Samsung een goede score weet te behalen met het beeldscherm van de Samsung Galaxy S10. Eerder werden andere Galaxy’s al bekroond voor deze test.

Beeldscherm Galaxy S10

Samsung doet weer goede zaken met haar S-serie toestel. DisplayMate doet met regelmaat uitgebreid onderzoek naar consumentenelektronica, waaronder de beeldschermen van smartphones; aangevuld met diepgaande analyses. Dit keer heeft het de Samsung Galaxy S10 onder de loep genomen.

Het blijkt dat we hier te maken hebben met het beste display tot nu toe. Het AMOLED-beeldscherm van de S10 kent een zeer hoge kleurnauwkeurigheid die niet te onderscheiden zou zijn van ‘perfect’. Ook de intensiteit en de nauwkeurigheid van het beeldcontrast is niet te onderscheiden van perfect, zo meldt het.

Samsung Galaxy S10 ontwerp

Met een score van 1.215 nits is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S10 maar liefst 17 procent helderder dan die van de Galaxy S9. Er is een minimale verschuiving van kleuren. Het scherm heeft ook verbeterde kijkhoek en verbeterde HDR-prestaties. De S10 biedt standaard ondersteuning voor het bekijken van HDR-inhoud met HDR10+.

De Galaxy S10-serie ligt vanaf 8 maart in de winkels. Alles over deze smartphones vind je in onze pre-order actie. Op zoek nog naar een hoesje? We hebben de beste voor je op een rij gezet.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 419,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 600,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel