Evleaks: ‘eerste Developer Preview van Android P komt halverwege maart’

Google zou nog deze maand met de eerste details rondom Android P willen komen. Volgens de nieuwste berichten uit doorgaans goed geïnformeerde bron wordt de eerste Developer Preview medio maart al verwacht.

Android P in maart?

Evan Blass staat bekend om de grote hoeveelheid juiste informatie die uitlekt over smartphones. Nu is er meer informatie naar buiten gebracht over de nieuwe Android-versie; Android P. Volgens de leaker wil Google halverwege maart de eerste Developer Preview uitbrengen van Android P. Hier kunnen ontwikkelaars dan alvast mee aan de slag en zo kennismaken en feedback delen over de nieuwe Android-versie.

Een datum wordt nog niet genoemd, maar de kans wordt mogelijk geacht dat dit 14 maart is. Die dag wordt ook wel gezien als ‘Pi-day’. Waarbij Google mogelijk weer met talloze hints komt die ons weer op het verkeerde (of juiste) spoor kunnen zetten voor de naam van Android 9.0 P.

Android P maart

Vorig jaar werd, toch wel onverwacht, Android O op 21 maart gepresenteerd. Echter zijn we nu bijna een jaar verder en is nog maar zo’n 1 procent van de toestellen uitgerust met de nieuwere Android-versie. Android P zal in ieder geval verbeteringen laten zien rondom de beveiliging. Apps kunnen niet meer ongemerkt de microfoon en camera op de achtergrond openen en mogelijk stapt Google ook af van het Material Design. Tevens wordt er een betere ondersteuning geboden voor toestellen met een zogenoemde ‘notch’; een inham aan de bovenkant van het toestel.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel