Facebook lanceert videodienst ‘Watch’ wereldwijd

Facebook lanceert haar eigen videodienst genaamd Watch wereldwijd voor haar gebruikers. Via Facebook Watch kan je nieuwe video’s ontdekken van vrienden en onbekenden, tegelijkertijd kan je via het platform discussiëren over de video’s. 

Facebook Watch

Na YouTube Premium hebben we opnieuw nieuws over een videoplatform, dit keer van Facebook. Via Facebook Watch kan je nieuwe video’s ontdekken over actualiteiten, sport, rapportages en video’s van vrienden en andere videomakers. Je eigen feed verzamelt een lijstje van recent gepubliceerde video’s door pagina’s die je in het verleden leuk hebt gevonden.

Facebook Watch

Omdat je niet meteen tijd hebt om alle video’s te bekijken kan je ook video’s bewaren in een eigen watchlist. Via de watchlist kijk je vervolgens op een moment dat het wel uitkomt. Via Facebook Watch wil het sociale netwerk jou als kijker meer betrekken bij het maken van de video’s van anderen. Zo kun je gemakkelijk interactie zoeken met kijkers bijvoorbeeld een trivia spel.

Naast de nieuwe video’s en mogelijkheden voor gebruikers zullen ook bedrijven wereldwijd interesse hebben in Facebook Watch. Er kunnen namelijk betaalde reclamespotjes gedraaid worden tussen de video’s maar er kan ook geld verdiend worden met het maken van gewone video’s.

Watch is nu overal beschikbaar via de Facebook applicatie. Let op het speciale Watch icoontje in de lijst met snelkoppelingen.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel