‘Samsung Galaxy S10 komt in drie varianten; ook met triple camera’

Op dit moment is de Samsung Galaxy S9 het flagship van de Koreaanse fabrikant, maar ongetwijfeld komt er een opvolger. Volgend jaar wordt het tienjarig jubileum gevierd van de Galaxy S-serie. De Galaxy S10 zou in drie varianten uitgebracht worden, zo melden bronnen.

Galaxy S10 in drie varianten

Samsung is volgens de doorgaans aardig goed geïnformeerde bron Etnews, bezig met drie modellen voor de Galaxy S10 serie. De laatste reeks modellen kwamen steeds als twee versies, waarbij er een Edge of Plus-versie van een toestel verscheen, naast het standaard model. De drie modellen moeten er mede voor zorgen dat Samsung sterker staat tegenover de concurrentie.

Codenamen

In de eerste helft van volgend jaar moet de Galaxy S10 serie aangekondigd worden. De toestellen worden momenteel getest onder de codenamen Beyond 0, Beyond 1 en Beyond 2. Wat de exacte naam wordt van de S9-opvolger en of dat inderdaad S10 wordt, is nog niet bevestigd.

Mogelijk heeft Samsung ook plannen voor een goedkopere variant met bijvoorbeeld de naam Galaxy S10 Lite. Huawei doet al jarenlang goede zaken met Lite-toestellen en bracht ook met haar nieuwste vlaggenschip de Huawei P20 Lite uit.

Samsung Galaxy S10 drie modellen

De verschillen

Als we afgaan op de Beyond 0 krijgt dit toestel een 5,8 inch display, samen met een enkele camera aan de achterkant. Bij de Beyond 1 is eveneens een 5,8 inch display te vinden, maar krijgt de telefoon een dual-camera achterop. Het toestel met de codenaam Beyond 2 krijgt een 6,2 inch display en een triple camera; drie camera’s, net als bij de Huawei P20 Pro het geval is.

De Beyond 0 moet volgens de Koreaanse bron het instapmodel worden. Dit toestel zal, als de berichten kloppen, goedkoper zijn dan de S-serie en duurder dan de A-serie. De Beyond 2 moet het meest uitgebreide toptoestel zijn. Het is niet bekend of de Galaxy S10 ook zal beschikken over een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dit is een technologie die we mondjesmaat wat vaker terugzien, maar wordt nog niet echt op grote schaal toegepast.

Zodra er meer bekend is over de Galaxy S10-serie van Samsung, dan houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel