Galaxy S5 Neo: Samsung begint met verspreiding Android 7.0 Nougat

Het leek erop dat Samsung voor de Galaxy S5 Neo geen Android-update meer uit zou brengen. Toch zit er nu schot in de zaak en krijgt de Neo-versie van de Galaxy S5 de update naar Android 7.0 Nougat. Echter zullen gebruikers in ons land nog even moeten wachten.

Galaxy S5 Neo: Android 7.0 Nougat

Samsung is begonnen met het verspreiden van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy S5 Neo. Het toestel dat ruim twee jaar geleden uitgebracht werd werd op de markt gebracht met Android 5.1 Lollipop. Lang leek het erop dat de smartphone niet meer bijgewerkt zou worden, maar daar komt nu toch verandering in.

De Samsung Galaxy S5 Neo ontvangt de update nu langzaam naar Nougat. Als eerst is de update beschikbaar in Canada. Het is onduidelijk wanneer de update in Europa en dus in Nederland beschikbaar wordt gesteld, maar hier kan het zomaar zijn dat dit nog weken of zelfs maanden op zich laat wachten.

Samsung Galaxy S5 Neo Android 7.0 Nougat

Met Android 7.0 Nougat worden er verschillende verbeteringen doorgevoerd. Denk aan een verbeterd energiebeheer dankzij optimalisaties in Doze en kun je multi-screen gebruiken door het scherm in tweeën te delen. Zodra er meer bekend is over een Nederlandse release van de update, houden we je uiteraard op de hoogte.

De update komt overigens alleen voor de Samsung Galaxy S5 Neo. Nougat voor de Galaxy S5 die nog eerder werd uitgebracht, wordt niet verwacht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel