Gmail voor Android laat nu niet-geverifieerde afzenders zien

In de webversie van Gmail wordt sinds enige tijd getoond welke afzender niet geverifieerd kon worden. Vanaf nu wordt ook in de Android-app van Gmail een vraagteken weergegeven als de afzender van een bericht niet geverifieerd kon worden. Hiermee moet de veiligheid van de e-maildienst verder worden vergroot. Een niet-geverifieerde e-mail zou kunnen duiden op phishing.

Gmail: verificatie van afzender

Als je Gmail gebruikt op je smartphone of tablet, heb je waarschijnlijk wel opgemerkt dat er bij sommige berichten vraagtekens komen te staan. Hiermee wordt in een oogopslag duidelijk of de afzender van een bericht geverifieerd is, of niet. Via de webversie van Gmail wordt al sinds enige tijd de gebruiker hier alert op gemaakt. Door deze nieuwe functie moet het gebruik van Gmail veiliger worden gemaakt.

Gmail verificatie afzender

Wanneer het adres van de afzender gecontroleerd is, zie je in het overzicht met berichten een foto van de afzender of een cirkel met de eerste letter van de naam. Kan de verzender van de e-mail niet geverifieerd worden, dan is er in de cirkel een rood vraagteken te zien. Bij het openen van het bericht kan je op het vraagteken tikken waarna getoond wordt dat die persoon wel of niet geverifieerd kon worden. Wanneer er sprake is van een niet-geverifieerde e-mail is het mogelijk dat het bericht niet van de desbetreffende persoon afkomstig is, maar er bijvoorbeeld sprake is van spam of phising.

Mocht je toch twijfels hebben bij een e-mail kan je ook de berichten van diegene blokkeren via de Android-app van Gmail. De functie wordt via een server-side update uitgerold. Er is dus geen update voor de Gmail app nodig via de Play Store.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel