Play Store 6.2 geeft app-suggesties op basis van je reizen in Gmail

Google rolt momenteel een nieuwe versie uit van de Play Store-app voor Android. In Google Play Store 6.2 krijgen gebruikers de mogelijkheid om hun Gmail-berichten te gebruiken voor app-suggesties. Nu worden suggesties nog aan de hand van verschillende andere factoren bepaald.

Play Store app-suggesties

Suggesties voor applicaties in de Google Play Store moeten nog beter worden afgestemd op de wensen van de gebruiker. In de nieuwste versie van de Play Store, versie 6.2, heeft Google de functie toegevoegd waarmee ingeschakeld kan worden dat op basis van e-mailberichten apps voorgesteld worden. Deze functie kan overigens bij instellingen ook weer uitgeschakeld worden.

Play Store Gmail

De content in e-mails zal worden gebruikt om passende applicaties voor te stellen die je kunt downloaden uit de Play Store. Ga je bijvoorbeeld op wintersport dan zal je naar verwachting een overzicht te zien krijgen met wintersport apps. Ga je op vakantie naar Zweden dan kan je denken aan apps om de Zweedse taal te leren en om bezienswaardigheden in Zweden te ontdekken.

Google Play Store 6.2 zal vanaf nu gefaseerd uitgerold gaan worden. Hierdoor kan het even duren totdat je de nieuwste versie hebt.

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel