Gmail: donker thema nu voor iedereen beschikbaar – zo stel je het in

Google heeft de grootse update met het donkere thema eindelijk breed uitgerold. Vanaf nu kun je de kleuren mooi in het donker zetten in de Gmail app. In dit artikel leggen we je gelijk uit hoe je dit kunt doen.

Donker thema in Gmail

Gmail is de populaire maildienst van Google en wordt met regelmaat geüpdatet met nieuwe functies en mogelijkheden. Hoewel de nieuwe functionaliteit enige tijd geleden al werd aangekondigd, en voor enkele gebruikers ook al beschikbaar was, kan nu iedereen de belangrijke nieuwe feature gebruiken. We hebben het hier over het dark theme, ofwel het donkere thema. De witte kleur wordt dan vervangen door een grijs-zwart geheel, waardoor het rustiger oogt en prettiger afleesbaar is als je bijvoorbeeld in bed nog wat mailtjes wilt lezen. In de afgelopen tijd hebben verschillende ontwikkelaars waaronder ook Google het donkere thema verwerkt in hun app.

Gmail donker thema

Het instellen van het donkere thema gaat eenvoudig. Je kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen;

  1. Open de Gmail-app en open het zijmenu; hier vind je de optie ‘Instellingen’.
  2. Kies ‘Algemene instellingen’
  3. Bovenin vind je de optie ‘Thema’, waarbij je de keuze hebt uit drie opties.

De drie opties waaruit je kunt kiezen zijn Licht, Donker en Systeemstandaard. Wanneer je die laatste hebt gekozen, zal Gmail het thema overnemen van je telefoon. Dit is een functie die werkt onder Android 10. Is op een bepaald moment het lichte thema actief, dan zal deze bijvoorbeeld direct overgenomen worden in de Gmail app.

Google heeft de uitrol nu dus gestart in Nederland. De update wordt aan de kant van de server geactiveerd; je hoeft dus niet een update uit de Play Store te downloaden. Het kan wel zijn dat je nog heel even geduld moet hebben.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel