Google Allo nu officieel in Nederland beschikbaar via Play Store

Google bracht afgelopen woensdag haar eigen messenger-app Allo uit, nadat het tijdens Google I/O werd aangekondigd. Hoewel de APK wel gedownload kon worden, moesten we in Nederland en België nog wachten op de Play Store-versie. Die kan vanaf nu gedownload worden.

Google Allo in Nederland

Google heeft haar berichten-app Google Allo vrijgegeven voor Nederland en België en nog een aantal Europese landen. Woensdagochtend werd Google Allo officieel uitgerold door Google en konden we in ons land enkel de dienst gebruiken middels de APK.

Google Allo chat

Google Allo werd aangekondigd tijdens Google I/O en is voorzien van uitgebreide mogelijkheden. Zo kan je de tekstgrootte aanpassen door de verzend-button naar boven of naar beneden te vegen. Ook kan je kiezen uit GIF’jes, stickers en kan je makkelijk je locatie versturen.

Vooral de slimme suggesties in Google Allo moeten de chat-app onderscheiden met de rest van de applicaties. Google Assistent is aanwezig in de app waarmee je via dezelfde app taken invoeren, een alarm instellen, een restaurant in de buurt zoeken of navigeren naar een bepaalde plaats. Ook is er een incognito-modus en biedt Google Allo end-to-end encryptie. We hebben alles over de nieuwe app voor je op een rij gezet in ons Google Allo artikel.

Google Allo fluisteren

Downloaden

Via onderstaande button kan je Google Allo downloaden uit de Google Play Store. De andere communicatie-app van het bedrijf, Google Duo, werd in augustus al uitgebracht voor Android.

Lees onze review: Google Allo review: is dit echt een serieuze concurrent voor WhatsApp?

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel