Google bevestigt: Discover-feed krijgt advertenties

Google Discover, de handige feed vol met gepersonaliseerd nieuws, gaat reclame tonen. Google heeft bevestigd dat de dienst voorzien zal worden van advertenties.

Google Discover met advertenties

Enige tijd geleden begon Google met het tonen van advertenties in Google Discover, wat voorheen Google Feed en Google Now werd genoemd. Dit was een test onder een groep gebruikers. Hierbij werden nieuwsberichten afgewisseld met reclame-artikelen. Hoewel lang niet alle gebruikers even enthousiast waren, is Google dat meer.

Google Discover advertenties

Google heeft de bevestiging gegeven dat vanaf nu het voor kan komen dat er in de feed-weergave advertenties getoond worden. In het geval van een advertentie wordt dit bericht aangeduid met een groen blokje met daarbij de tekst ‘Ad’. Dit geeft aan dat het een reclameboodschap is.

Het bedrijf heeft verder bekend gemaakt dat gesponsorde content ook in andere diensten van Google te vinden zal zijn. Het gaat om het zogenoemde nieuwe advertentietype Gallery Ads. Deze zullen we ook gaan zien in YouTube, Google Afbeeldingen en in het promotie- en social-tabblad in Gmail.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel