Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties: voortaan recente bestanden altijd offline bereikbaar

Google heeft verbeteringen doorgevoerd in een nieuwe update voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties voor Android. Het was al mogelijk om bestanden en documenten offline op het apparaat op te slaan, maar deze functionaliteit is nu verder uitgebreid. Je hoeft in de toekomst niet meer handmatig je bestanden op te slaan.

Offline documenten

De Android-apps voor Google Documenten (docs), Spreadsheets (sheets) en Presentaties (slides) hebben vandaag een update gekregen. Bestanden die je recent hebt geopend zullen voortaan op de achtergrond offline opgeslagen worden op je tablet of smartphone. Tot vandaag waren de bestanden alleen offline te bereiken als je zelf had aangegeven dat ze offline beschikbaar moesten zijn.

Offline documenten docs sheets slides

Mocht je een document bewerken terwijl je geen internetverbinding hebt, dan zullen de wijzigingen op je toestel bewaard worden. Zodra je verbonden bent met het internet zullen de wijzigingen doorgevoerd worden in de cloud. Daarnaast zal de app automatisch bestanden weer verwijderen als het geheugen volraakt. Het is overigens mogelijk om bij instellingen de automatisch downloaden-functie uit te schakelen.

Update downloaden

Alle drie de applicaties zullen vanaf nu gefaseerd voorzien worden van de update. Dit kan enkele dagen in beslag nemen. Je kunt de update downloaden uit de Google Play Store via onderstaande buttons.

Google Documenten
Google Documenten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Google Presentaties
Google Presentaties
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel