Google Fit krijgt slaap-grafieken en donker thema

Google Fit is de fitness-app van Google. Met een nieuwe update die aan de kant van de server is doorgevoerd, krijg je toegang tot slaap-tracking grafieken en kun je het donkere thema gebruiken.

Google Fit met slaap-tracking

Er is een update beschikbaar gesteld voor Google Fit. De fitness-applicatie leek eerder nog op de rand van de afgrond te staan, maar daar lijkt nu toch niet helemaal meer sprake van gelukkig. Met een nieuwe server-side update heeft Google de applicatie voorzien van een aantal nieuwe functies. Eén daarvan is uitbreiding voor de slaap-tracking. Middels deze functie kun je je slaap bijhouden in de fitness-applicatie. Vanaf nu zijn namelijk grafieken voor je slaap toegevoegd.

Google Fit slaap

Je kunt handmatig invoeren wanneer je naar bed bent gegaan, en wanneer je bent opgestaan, maar handiger is om de app te koppelen aan een andere app. Een andere app, gericht op het bijhouden van je slaap, dient dan over Google Fit-synchronisatie te beschikken, waarna je slaapgegevens automatisch in Google Fit getoond wordt. Een voorbeeld van zo’n app is bijvoorbeeld Sleep as Android.

Google Fit donker thema

Donker thema

Nu is ook het donkere thema voor iedereen geactiveerd. Bij sommige gebruikers was deze al eerder te gebruiken, maar nu dus voor iedereen. Dit betekent dat de witte kleur in de app vervangen wordt door zwart. Je kunt het thema aanpassen door onderin de navigatiebalk naar profiel te gaan en rechtsboven op het tandwiel te tikken.

De update voor Google Fit wordt aan de kant van de server geactiveerd. Je hoeft dus niet eerst de update uit de Play Store te downloaden.

Leestip: 6 slaap-apps die je helpen om lekker te slapen

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel