Google Hangouts: Skypen? Vergeet het maar!

Google Hangouts en Skype zijn twee grote concurrenten van elkaar. Dat Google de gebruikers liever gebruik ziet maken van Hangouts dan van Skype, is natuurlijk logisch. Maar nu ontmoedigt Google Hangouts gebruikers om Skype te gebruiken.

Google ontmoedigt Hangouts-gebruikers om Skype te gebruiken. Wanneer je vriend(in) vraagt om Skype te gebruiken, laat Hangouts een melding zien met de vraag of je haar of hem niet uit zou nodigen voor een gesprek via Hangouts.

hangouts

Een Hangouts-gebruiker meldt dat deze melding opdook, toen hij zijn vriendin vroeg om te gaan Skypen. Het werd al eerder duidelijk dat Google Hangouts bepaalde acties zou gaan koppelen aan woorden die getypt worden. Zo duiken bij felicitaties sinds kort animerende plaatjes op en wanneer iemand anders vraagt waar je bent, zal Hangouts vragen om je locatie te sturen.

In dit geval lijkt Skype ook een woord te zijn waar door Google Hangouts een actie aan gekoppeld wordt. De gebruiker gaf aan dat hij eerder wel gebruik heeft gemaakt van de videobel-functie in Google Hangouts. Het is hierbij niet gezegd dat Google Hangouts al je gesprekken volgt, maar wel over een zogenoemde keyword-trigger beschikt die wel weer dingen kan bijhouden over je gesprekken.

Lees ook

Reageer op dit artikel