‘Google Home vanaf 24 oktober verkrijgbaar in Nederland’

Het was al even duidelijk dat Google de assistent Google Home in Nederland uit zou brengen. Nu horen we ook een concrete datum; 24 oktober moet de releasedatum zijn.

Google Home komt 24 oktober

Er staat een grote aankondiging gepland voor 9 oktober. Op die dag is het ‘Made by Google’ event waar we de nieuwe Pixel 3-smartphones zullen zien. Ook komt de nieuwe Chromecast, Google Home Hub en mogelijk nog meer. Google liet eerder weten dat de Home voor de kerst in Nederland zou verschijnen. In verschillende landen is deze al verkrijgbaar, maar werkt nog niet met de Nederlandse taal. Heb je al een Home, dan zal deze naar verwachting rond die datum ook met de Nederlandse taal overweg kunnen.

Google Home

De collega’s van Tweakers melden dat de Google Home vanaf 24 oktober beschikbaar zal zijn in Nederland. Dit zou staan in een e-mail van Google die de site heeft ingezien. Op 9 oktober, komende dinsdag, zullen we deze datum bevestigd krijgen, zo is de verwachting.

Naast de Google Home is het ook de verwachting dat de Google Home Mini beschikbaar komt in ons land. De prijzen zijn nog niet bekend voor de Nederlandse markt. In Duitsland kost de Google Home zo’n 82 euro, de Home Mini rond de 50 euro. De adviesprijs ligt echter hoger; 149 euro voor de Home, 59 euro voor de Home Mini.

Update: de Home en Home Mini kunnen vanaf nu in Nederland gekocht worden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel