Google Home krijgt ondersteuning voor Apple Music op iOS

De muziekdienst van Apple is te vinden in de Google Home-app voor Android, maar op iOS is deze ver te zoeken. Google lijkt nu Apple Music breed te willen ondersteunen in Google Home, waardoor je je muziek gemakkelijker af kunt spelen, bijvoorbeeld via je Google Home.

Apple Music op je Google Home

In de Android-app van Google Home is de optie om je account van Apple Music te koppelen al langer beschikbaar. Voor de iOS-app is dat niet het geval, maar daar komt binnenkort verandering in. Apple Music is nu in een screenshot opgedoken in de Google Home-app voor Apple iOS. Dit is goed nieuws voor degenen die hun iPhone willen koppelen met hun Google Home of Home Mini, en hun muziek daar naartoe willen streamen.

Google Home Apple Music iOS

De functie is volgens de bron nu nog niet te activeren; het koppelen met het account kan namelijk niet. Echter zal dit in de toekomst naar verwachting wel mogelijk worden. Het wordt dan mogelijk om middels een spraakopdracht je favoriete muziek af te spelen; niet alleen van artiesten of tracks, maar ook podcasts kunnen vanuit de Google Home-app doorgezet worden naar je slimme speaker of andere apparaat. Amazon Echo biedt sinds enige tijd al ondersteuning voor Apple Music.

Apple Music
Apple Music
Ontwikkelaar: Apple
Prijs: Gratis
Google Home
Google Home
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel