Google lanceert interactieve watch faces voor Android Wear

Android Wear is weer wat volwassener geworden. Vanaf vanavond kan je gebruik maken van interactieve watch faces op je smartwatch met Android Wear. Al eerder doken er berichten op over de nieuwe thema’s voor de klokken en nu is het dus zover. Daarnaast kan je gebruik maken van Together Watch Face waarbij je een soort van messenger hebt op je smartwatch.

Interactieve watch faces

Vanaf nu kunnen bezitters van een smartwatch met Android Wear gebruik maken van interactieve watch faces. In een oogopslag krijg je toegang tot de volgende afspraak, het aantal gelopen stappen of nieuw binnengekomen berichten. Volgens Google ben je met deze nieuwe watch faces altijd op de hoogte van de laatste gebeurtenissen.

Android Wear interactieve watch face

Smartwatches hebben hiervoor geen update nodig. Wel is de meest recente update nodig van de Android Wear-app, versie 1.3. Deze is eerder deze week uitgerold via de Google Play Store. Het aanbod van interactieve watch faces is nog niet heel breed, maar dit zal in de toekomst zeker uitgebreid gaan worden. Op dit moment zijn er 21 verschillende interactieve watch faces te vinden in de Play Store. Een voorbeeld van een interactieve watch face is Bits, waarmee je een eigen startscherm kan samenstellen met belangrijke informatie. Je kan daarbij zelf instellen welke onderdelen je op de watch face wilt terugzien.

Android Wear interactieve watch face

Together

Met de Together Watch Face is het mogelijk om snel naar een andere Together-gebruiker emoticons, plaatjes, activiteiten of andere content te sturen. Together kan gezien worden als een soort van messenger speciaal voor Android Wear, die niet via de telefoon zelf is te benaderen. Je kan uitnodigingen van je vrienden ontvangen voor Together, als zij ook Together gebruiken. Het is met Together bijvoorbeeld mogelijk om de ander met een tik op het scherm te laten weten dat je momenteel aan het hardlopen bent, maar je kan ook een foto delen die als achtergrond op de watch face te zien is.

Een overzicht van de interactieve watch faces vind je hier. Bekijk ons handige overzicht met de 27 onmisbare apps voor je smartwatch.

Wear OS by Google
Wear OS by Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel