Google Maps update brengt handige vertaalfunctie naar app

Er wordt een nieuwe update uitgerold voor Google Maps. Met de nieuwe update krijgen gebruikers toegang tot een handige geïntegreerde vertaalfunctie. Handig, voor je vakantie naar het buitenland.

Google Maps met vertaalfunctie

In de afgelopen tijd heeft Google Maps veel nieuwe functies gekregen. Denk aan de incognitomodus en de stadslabels. Nu heeft Google een andere nieuwe feature gepresenteerd; de vertaalfunctie. Verwacht geen hele integratie van Google Translate in de kaartendienst, maar wel een optie die van toegevoegde waarde kan zijn als je naar het buitenland op vakantie gaat.

Google Maps vertaalfunctie

De nieuwe vertaalfunctie maakt het mogelijk om de originele naam, het adres of de plaats uit te spreken in de taal van de bestemming. Als je nu zoekt op een plek in bijvoorbeeld Japan, krijg je dit gewoon in onze tekens te zien, maar in Japan zelf gebruiken ze daar de Japanse tekens voor. Maar hoe spreek je die uit? Daar helpt Google Maps nu bij. Naast de naam van de plaats is een luidspreker-icoontje te zien, waarmee Google Maps direct aan de slag kan. De naam wordt vervolgens opgelezen.

Google Maps vertaalfunctie

In datzelfde venster vind je vervolgens ook een optie om meer vertalingen te raadplegen. Op dat moment wordt de Google Translate app geopend, waarna je het gesprek direct kunt vertalen. De speaker duikt overigens alleen op als je een bestemming zoekt in een buitenlandse taal. Daarnaast kan het even duren voordat deze vertaalfunctie naar iedereen wordt uitgerold. De functie heeft ondersteuning voor 50 talen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel