Google Maps introduceert grote stadslabels: dit kun je ermee

Google heeft stilletjes een nieuwe functie toegevoegd aan de kaarten in de app in Google Maps. Met de nieuwe stadslabels kun je in één oogopslag de belangrijkste highlights terugvinden.

Stadslabels in Google Maps

In Google Maps wordt het vanaf nu makkelijker gemaakt om de bezienswaardigheden in een stad terug te vinden. In de Android-app vind je vanaf nu namelijk stadslabels. Deze stadspictogrammen geven direct aan dat hier een highlight terug te vinden is.

Dit werkt voornamelijk in de grotere steden waar al veel informatie op de kaart wordt weergegeven. Denk aan het verkeer, de (metro-)stations, restaurants en dan ook misschien nog wel je eigen gemarkeerde plaatsen. Met de stadslabels vallen bezienswaardigheden direct op, omdat deze beduidend groter zijn dan de andere soort labels in de app.

Google Maps stadslabels

De nieuwe stadslabels werken niet in iedere stad. In Nederland zijn we bijvoorbeeld nog geen stad tegengekomen waarin ze te vinden zijn. We zien ze wel in de grotere steden; denk aan Londen, New York, Parijs, Rome, Barcelona, Tokio en verschillende andere steden. Wanneer je op zo’n label tikt, krijg je direct de informatie te zien zoals je dat van iedere plaats terugziet. Het lijkt voor de hand liggend dat er in de toekomst meer labels worden toegevoegd. Om de grote stadslabels te zien moet je soms wat verder inzoomen.

Google Maps stadslabels

Google rolt de nieuwe functionaliteit uit via een server-side update. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe update uit de Play Store te halen. Het kan zijn dat het even duurt voordat iedereen de functionaliteit heeft.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel