Google Maps: zo gebruik je de incognitomodus

Google Maps heeft eindelijk de incognitomodus breder beschikbaar gesteld. Hierdoor kun je zonder dat dingen direct gelinkt worden aan je account, rondsurfen door Google Maps. In dit artikel leggen we uit hoe deze optie werkt.

Google Maps incognitomodus

In de afgelopen dagen hebben meer mensen toegang gekregen tot de incognitomodus in Google Maps. De functie werd maanden geleden al aangekondigd, maar van een uitrol was nog geen sprake. Tot nu toe, want Google heeft de functie voor het merendeel uitgerold naar iedere gebruiker. Vanuit de Android-app kun je de functie gebruiken.

Google Maps incognito

Wat kun je ermee?

Met de incognitomodus ingeschakeld, wordt de browse- en zoekgeschiedenis niet in je account opgeslagen en bijgehouden. Zoek je bijvoorbeeld naar je nieuwe trouwlocatie alvast, dan duikt deze later niet meer op bij de resultaten als je er zonder incognitomodus naar zoekt. Met de incognitomodus worden dus locaties die je op hebt gezocht, en de routes die je gepland hebt, niet opgeslagen.

Wanneer de modus aanstaat, kunnen geen meldingen vanuit Maps naar je verzonden worden. Daarbij wordt de locatiegeschiedenis met je timeline niet bewaard en wordt een gedeelde locatie niet geüpdatet. Ook word je activiteit om Maps te personaliseren niet bijgehouden. Tevens kun je je favorieten niet inzien en kun je locaties niet opslaan in een lijst.

Incognitmodus inschakelen

Wil je de incognitomodus inschakelen, dan gaat dat vrij simpel. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open Google Maps op je smartphone
  2. Tik rechtsbovenin op je profielfoto
  3. Vervolgens kies je de optie ‘Incognitomodus inschakelen’
  4. De applicatie wordt hierna opnieuw opgestart; waarna je een melding krijgt dat de incognitomodus ingeschakeld is. Op dezelfde manier kun je de modus ook weer uitschakelen.
Maps: Navigatie en OV
Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel