Nieuwe optie in Google Maps brengt ‘zwevende locatiebalk’

Deze maand worden meerdere nieuwe functies uitgerold naar Google Maps. Opnieuw is er een nieuwe functie aanwezig in de Google Maps app. Het gaat om een zwevende schuifbalk waarmee je snel naar voorzieningen en plaatsen kunt zoeken.

Zwevende locatiebalk in Google Maps

In de Google Maps app vind je zo nu en dan nieuwe functies. We schreven deze week al over de Stadslabels die je vanaf nu kunt gebruiken in de Android-app van de kaartendienst. Nu komen we een andere nieuwe feature tegen; de zwevende locatiebalk. Deze duikt op aan de bovenkant van het scherm en geeft je direct de mogelijkheid om te zoeken naar een bepaalde plaats.

Google Maps locatiebalk

Plaatsen waar het om gaat zijn bijvoorbeeld een restaurant, hotel, tankstation, supermarkt, attracties, apotheek of de andere filters die je eerder onderaan vond. Eerder kon je deze namelijk vanuit de uitschuifbare balk aan de onderkant van het scherm tevoorschijn toveren, maar dat is nu eruit gefilterd. De zwevende balk duikt op onder de zoekbalk, maar het kan zijn dat deze nog niet direct voor iedereen beschikbaar is. De nieuwe feature wordt aan de kant van de server geactiveerd; je hoeft dus geen update te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel