Google Play Games krijgt in-app gifts en multiplayer-ondersteuning

Google Play Games krijgt binnenkort een update met nieuwe mogelijkheden. De ondersteuning voor multiplayer en in-app geschenken zijn enkele nieuwe mogelijkheden die de applicatie krijgt. Google Play Games is een cross-platform service, welke niet alleen voor Android geschikt is, maar ook voor Apple’s iOS.

Op de Android-ontwikkelaars blog heeft Google nieuwe functies aangekondigd voor haar Play Games app. Echter was het niet de bedoeling dit nu al naar buiten te brengen, waardoor het bericht inmiddels uit de lucht is gehaald. Wel is er nog de cache-versie waar het volledige bericht is terug te lezen. Het nieuws was zou tijdens de Game Developers Conference 2014 (GDC) officieel bekend gemaakt worden. De GDC vindt deze week plaats in San Francisco. Google zal de nieuwe functionaliteit van Google Play Games morgen daar officieel aan gaan kondigen.

Google Play Games

Google Play Games zal een betere integratie krijgen voor het spelen van games in multiplayer-modus. De multiplayer functionaliteit zal niet alleen voor ontwikkelaars van Android games beschikbaar komen, maar ook voor het iOS platform.

Een andere nieuwigheid is het in-app items sturen naar een vriend. De in-app gifts kunnen verzonden worden naar andere spelers die zich in je Google+ kringen bevinden. Virtuele items kunnen in de applicatie zelf geschonken worden aan een andere speler, om diegene verder te helpen in het spel, of om gewoon een extraatje te geven.

Google Play Games zal verder de game-categorieën op de schop gooien. Het overzicht in de verschillende soorten spellen wordt verbeterd doordat Google het aantal categorieën verhoogt van acht, naar achttien. Google meldt dat het spelen van games een populaire bezigheid is op Android toestellen. Volgens Google speelt drie op de vier iedere dag een game. In de afgelopen zes maanden is het aantal nieuwe Google Play Games gebruikers gestegen naar 75 miljoen.

Lees ook

Reageer op dit artikel