Google Play Store groeit sneller dan Apple App Store in 2014

De Google Play Store is bezig met een flinke groei. Uit onderzoek is gebleken dat Google een enorme groei heeft gemaakt qua het aantal apps en het aantal ontwikkelaars.

In 2014 heeft Google voor het eerst Apple ingehaald met het aantal apps. Google domineert nu op de eerste plaats. Qua aantal ontwikkelaars staat Google voor het derde jaar op rij bovenaan.

De groei in apps en ontwikkelaars

De data van duizenden ontwikkelaars zijn verzameld van iOS en Android. Het aantal iOS apps staat nu op 1.210.000 apps en Google op 1.430.000 apps. Niet alleen is de Google Play Store enorm gegroeid qua apps, maar ook qua het aantal ontwikkelaars. Het aantal app-ontwikkelaars voor Google is gestegen naar 388.000, voor Apple zijn dit er 282.000, waardoor er een groot verschil is ontstaan tussen de twee besturingssystemen.

Onderstaande grafiek laat de groei in ontwikkelaars duidelijk zien.

Apple App Store Android Play Store

De groei van de Google Play store komt onder andere door de strengere regeling die Apple heeft voor ontwikkelaars en de apps. Daardoor is het wel het geval dat er in de Google Play Store verschillende apps te vinden zijn met malware. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel aangezien ontwikkelaars veel meer vrijheid hebben om apps voor Google Android te ontwikkelen.

Play App Storevia Techcrunch

Lees ook

Reageer op dit artikel