Google Search 4.1: tal van nieuwe verborgen functies komen er aan

Google bracht gisteren een update uit voor de Android-app Google Search, ook wel bekend van Google Now en de Google-app. Wat er nieuw is en wat we nog kunnen verwachten van deze app lees je in dit bericht.

Google heeft eergisteren versie 4.1 uitgebracht van de Google app met Google Now, met deze app kun je onder andere de ‚Ok Google’ opdrachten uitvoeren. De collega’s van AndroidPolice pakten het installatiebestand uit om te kijken wat Google nog voor ons in petto heeft.

Het ‚Ok Google’ commando wordt vanaf nu getoond over de huidig geopende app. Waar normaal gesproken de zoek applicatie werd geopend, krijg je nu een nette overlay met je ‘ Ok Google’ opdracht.

Zoeken vanaf het lockscreen

Naast dat je nu al spraakcommando’s kunt gebruiken vanaf het lockscreen kun je binnenkort ook gebruik maken van andere handsfree functionaliteiten. Zoals het handsfree unlocken van je smartphone, handig voor als je in de auto zit!

<string name=”hands_free_unlock_device_bluetooth“>”Hi! To get started, you’ll have to allow Bluetooth to work with your phone, which is locked. Here’s how. Go to your Google App settings, choose Voice, and under Hands-free, turn the Bluetooth option on.”</string>
<string name=”hands_free_unlock_device_wired_headsets“>”Hi! To get started, you’ll have to allow wired headsets to work with your phone, which is locked. Here’s how. Go to your Google App settings, choose Voice, and under Hands-free, turn the wired headsets option on.”</string>

Kijk ma, zonder handen!

Het installatie bestand bevat ook hints dat het er een mogelijkheid komt om notificaties voor te laten lezen. Als we de laatste tekst regel mogen geloven zal deze functionaliteit alleen beschikbaar zijn via een headset.

<string name=”notifications_pref_header”>Read notifications aloud when</string>
<string name=”read_notifications_hands_free_pref_title”>Hands-free is active</string>
<string name=”read_notifications_headset_pref_title”>Using Bluetooth or headsets</string>
<string name=”read_notifications_headset_pref_summary”>While Bluetooth devices or wired headsets are connected</string>

Phonelink

Ook is in het installatie bestand een bijna complete functie te vinden voor het sturen van berichten als notificatie naar je smartphone vanaf je desktop. Op je smartphone kun je deze notificaties vervolgens weer openen of weggooien.

<string name=”phonelink_clipboard_label”>Note to self body</string>
<string name=”phonelink_action_error”>Something went wrong</string>
<string name=”phonelink_link_my_phone”>“Correct your phone’s setup”</string>

<receiver android:name=”com.google.android.phonelink
.PhonelinkNotificationActionReceiver
” android:process=”:search”>
<intent-filter>
<action android:name=”com.google.android.phonelink.ACTION_COPY”/>
<action android:name=”com.google.android.phonelink.ACTION_SAVE”/>
<action android:name=”com.google.android.phonelink.ACTION_DISMISS”/>
</intent-filter>
</receiver>

Welkomstbericht namens…

In versie 4.1 is ook een layout en afbeelding te vinden voor het weergeven van kaarten van externe partijen. De vijf verschillende kleuren en icoontjes stellen ieder een aparte categorie voor.
nexus2cee_bg_3p_cards_thumbHet is denkbaar dat Google ontwikkelaars toegang wil geven tot het tonen van informatie op het Google Now overzicht. Of en wanneer deze we deze en andere functionaliteiten terug gaan vinden in de app is nog maar de vraag.

Bron: AndroidPolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel