Google werkt aan twee eigen Android Wear smartwatches

Google zou achter de schermen druk bezig zijn met het ontwikkelen van twee eigen Android Wear smartwatches. De twee slimme horloges hebben net als de onaangekondigde Nexus-telefoons een codenaam van een vis meegekregen. Een groot horloge heeft als codenaam Angelfish en het kleinere broertje heeft als codenaam Swordfish meegekregen.

Angelfish en Swordfish smartwatch

Een anonieme bron heeft tegenover Androidpolice verklaard dat Google aan twee eigen smartwatches werkt onder de codenaam Swordfish en Angelfish. Waarbij het Angelfish horloge enige gelijkenis toont met de Moto 360 en de tweede editie van de LG Urbane. Verder beschikt het horloge volgens de bron over drie knoppen en is het uiterlijk enigszins sportief. Met een dikte van 14mm en een diameter van 43.5 mm is het horloge iets dikker maar wel smaller dan bijvoorbeeld de Moto 360. Het Angelfish horloge zal over 4G, GPS en een hartslagsensor beschikken.

Het tweede horloge dat als codenaam Swordfish heeft meegekregen lijkt iets op de Pebble Time Round maar dan zonder de dikke bezel. Op dit horloge vinden we geen 4G en ook geen GPS en is ook een stuk dunner dan de Angelfish met maar 10.6 millimeter. Beide horloges zullen op Android Wear 2.0 gaan draaien en de verwachting is dat we deze nog onaangekondigde smartwatches na de lancering van de Nexus-telefoons gaan zien.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel