Google verhoogt drastisch maximum prijs apps en in-app aankopen

Google heeft de prijzen aangepast voor apps en in-app aankopen in de Google Play Store. Gratis Android-apps die gebruik maken van in-app aankopen mogen nu een hogere prijs vragen aan gebruikers. Ook betaalde apps mogen duurder worden. Het gaat om het maximale bedrag wat gevraagd kan worden door ontwikkelaars. Deze limiet is 150 euro hoger in Nederland dan voor de wijziging.

Maximum prijs in Play Store

Het grootste deel van apps in de Play Store is gratis beschikbaar. Een groot deel van deze applicaties, vooral games, bestaat ook in-app aankopen. Denk aan bijvoorbeeld extra levels, het verwijderen van reclames of meer functies. De prijs van in-app aankopen wordt door de ontwikkelaar gekozen. Tot vandaag gold een maximale prijs van 199 euro voor in-app aankopen. De prijs hiervan is door Google nu verhoogd.

in-app aankopen

Waar een in-app aankoop eerder maximaal 199 euro mocht bedragen is dat nu maximaal 350 euro. Ook in de meeste andere Europese landen geldt dit bedrag. De maximum prijs geldt niet alleen voor in-app aankopen maar ook voor betaalde applicaties.

maximale prijs Play Store

De wijziging in de maximum prijs betekent niet automatisch dat de prijs van apps ook daadwerkelijk omhoog gaat, alleen dat de mogelijkheid door Google nu geboden wordt. Wel is het goed om op te letten bij het aanschaffen van een app of het doen van een in-app aankoop. Denk bijvoorbeeld aan EA die met SimCity BuildIt of RollerCoaster Tycoon 4 wel erg veel geld binnen wil harken.

via Androidpolice

Lees ook

Reageer op dit artikel