Google: volgende week worden eerste Android Go-toestellen aangekondigd

Al enige tijd gaan er berichten rond over Android Go-toestellen. Dit zijn (erg) betaalbare smartphones, voorzien van basis specificaties. Google heeft nu bekend gemaakt dat we volgende week, tijdens het Mobile World Congress, de eerste Android Go toestellen kunnen gaan zien. Maar welke zijn het?

Android Go tijdens MWC

Tijdens de komende editie van het Mobile World Congress, die officieel aanstaande maandag van start gaat zullen we kennismaken met de eerste Android Go toestellen. Google heeft de bevestiging gegeven dat volgende week de eerste lichting Android Go devices getoond zullen worden.

Android Go is een ietwat uitgeklede variant van Android, bedoeld voor toestellen welke voorzien zijn van basis specificaties zoals toestellen met 1GB aan werkgeheugen of minder. Hierbij zijn verschillende Google-apps ook vervangen door Go-versies zoals Google Maps Go. Android Go is gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

Nokia 1

Het wordt uit het bericht van Google niet direct duidelijk welke toestellen we kunnen verwachten. Wel zal Google, net als bij Android One (zoals de HTC U11 Life en General Mobile GM 6) samenwerken met andere partijen/fabrikanten. Wij schatten de kans vrij groot dat we in ieder geval de Nokia 1 gaan zien. Daarbij zou de Nokia 2 ook een Android Go-update krijgen. Dit toestel zou van de basisfuncties voorzien zijn en dus geschikt zijn voor Android Go.

We horen volgende week wat Google van plan is met Android Go en welke fabrikanten hier mee aan de slag zijn. Onlangs dook ook het bericht al op dat Asus aan een Android Go toestel zou werken.

Lees ook

Reageer op dit artikel