‘Google wil chat-app Telegram overnemen voor 877 miljoen euro’ [update]

Google zou haar interesse hebben getoond in de populaire berichtendienst Telegram. Het bedrijf zou Telegram over willen nemen voor 1 miljard dollar, naar boven afgerond is dat omgerekend 877 miljoen euro. Telegram telt ruim 100 miljoen actieve gebruikers en heeft privacy hoog in het vaandel staan.

Telegram overname door Google?

Niemand minder dan Google zou interesse hebben in het overnemen van de berichtendienst Telegram. Google zou Telegram volgens de berichten over willen nemen voor een bedrag van 1 miljard dollar, omgerekend zo’n 877 miljoen euro.

Gesprekken

Pavel Durov, de oprichter van Telegram, zou hierover gesprekken hebben gehad met de CEO van Google; Sundar Pichai. Echter zou Durov een deal met Google ‘uit den boze’ noemen. De bron spreekt verder erover dat de oprichter van Telegram regelmatig discussies heeft met Google en daarbij de zakelijke kanten bespreken met elkaar.

Google Telegram

Eerder kwamen er al berichten in het nieuws dat Google zou werken aan een nieuwe, eigen chat-applicatie. Hangouts is een prettige dienst, maar het behaalt in tegenstelling tot WhatsApp en Messenger (beide eigendom van Facebook), niet het gehoopte succes. WhatsApp werd in februari 2014 door Facebook overgenomen voor een bedrag van 11,6 miljard euro. Een overname van Telegram door Google zou Google kunnen helpen, mede door de vele verschillende functies die Telegram aanbiedt.

Privacy

Toch is er wel nog het één en ander te bespreken door de twee bedrijven. Telegram heeft niet de beschikking over een duidelijk business model. Daarnaast heeft Telegram de privacy hoog in het vaandel staan; iets wat met een eventuele overname door Google best weleens tot vragen kan leiden bij gebruikers van de chat-app. Zowel Durov als Google waren omtrent dit onderwerp niet beschikbaar voor commentaar.

Tip: volg DroidApp op Telegram

Update 13:25 uur: Op Twitter heeft Pavel Durov een reactie achtergelaten op alle geruchten die vanmorgen over het internet gingen. Durov spreekt over een “bullshit” verhaal van een ‘lage kwaliteits-blog’. “Er is nooit een gesprek geweest omtrent acquisitie en er zijn hier ook geen plannen voor.”

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel