Gratis bellen naar Frankrijk via Hangouts, na gebeurtenissen Parijs [update: ook Skype]

Google heeft in een kort statement laten weten dat gebruikers van Google Hangout nu gratis kunnen bellen naar Frankrijk. Het bedrijf doet dit zodat vrienden en familie elkaar snel kunnen bereiken in deze moeilijke tijd. Inmiddels heeft ook Skype bekend gemaakt het bellen van en naar Frankrijk gratis aan te bieden.

Uit solidariteit

Google plaatste op Google+ een kort bericht dat het denkt aan de bevolking van Frankrijk, daarom is het tijdelijk mogelijk om gratis te bellen naar Franse telefoonnummers. Dit zodat familie en vrienden elkaar kunnen laten weten dat zij in orde zijn na de verschrikkelijke gebeurtenissen die in Parijs hebben plaats gevonden.

Facebook

Ook Facebook heeft haar ‘Safety Check tool‘ geactiveerd. Hiermee kunnen Facebook-vrienden aan elkaar laten weten dat zij niets mankeren na de aanslagen in de Franse hoofdstad. In een statement aan CNET laat Facebook weten dat: “Communicatie op dit soort momenten essentieel is”. De tool wordt automatisch geactiveerd voor mensen die in de buurt van Parijs zijn, op basis van hun netwerklocatie.

Skype

Zondagochtend werd bekend dat ook Skype het bellen van en naar Frankrijk gratis mogelijk maakt. Het gaat hierbij om zowel de mobiele als de vaste nummers in Frankrijk. Het bellen van en naar Frankrijk is voor de komende dagen gratis en er is niet bekend gemaakt wanneer het bellen weer geld gaat kosten.

Hangouts Dialer - Bellen
Hangouts Dialer - Bellen
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel