Honor 20 Pro krijgt pop-up camera en speciale macro-lens

We komen steeds meer te weten over de nieuwe Honor 20 Pro. De smartphone zal, samen met de Honor 20, op 21 mei aangekondigd worden. Nu zien we beelden van de camera-opstelling met macro-lens en het ontbreken van een punch-hole en notch.

Honor 20 Pro met pop-up camera?

Het is goed mogelijk dat de nieuwe Honor 20 Pro uitgerust zal worden met een pop-up camera; een camera die vanuit de bovenkant van de smartphone uitgeschoven kan worden. Op uitgelekte promo-afbeeldingen is het toestel van zowel de voor- als aan de achterkant te zien, waarbij bepaalde dingen opvallen. De smartphone heeft aan de voorkant geen inkeping (notch) of gat (punch-hole) voor de camera. Dit doet vermoeden dat de telefoon zal beschikken over een uitschuifbare pop-up camera. We zagen dit eerder al bij de Oppo Reno en de toekomstige OnePlus 7 Pro.

Eerdere afbeeldingen lieten nog een punch-hole zien in de linkerbovenhoek, net als bij de Honor View 20. De verwachting is hierdoor dat de ‘normale’ Honor 20 beschikt over een punch-hole, ofwel een cameragat in het scherm, en de Pro een pop-up mechanisme krijgt. De definitieve opstelling zullen we over twee weken te horen krijgen.

Macro-lens

Ook de cameraopstelling van het nieuwe toestel is uitgelekt. Dit zien we terug op een afbeelding, waarbij de verschillende lenzen op een rijtje gezet worden. De middelste camera is de standaard lens met 48 megapixel. Daarboven zit een 16 megapixel Super Ultra Widge Angle lens; er onder een 8MP telephoto lens met 3x optische zoom. Opvallend is dat er boven de flitser nog een (kleinere) sensor zit. Dit moet een 2 megapixel macro-lens zijn. Zo kun je objecten van dichtbij fotograferen.

Honor 20 Pro macro-camera

Met verschillende toestellen van Huawei kun je al macro-foto’s maken, maar hiervoor wordt dan de groothoek-lens gebruikt, waardoor het eigenlijk niet helemaal macro is. Zoals gezegd zullen we alle details over de Honor 20 (Pro) op 21 mei te horen krijgen. DroidApp zal hiervan uitgebreid verslag doen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel