Honor 5A met 5,5 inch display en Sony camerasensor voor 95 euro

Honor heeft een nieuwe gunstig geprijsde smartphone gepresenteerd. De Honor 5A is een smartphone met een 5,5 inch HD-beeldscherm, Android 6.0 Marshmallow, 4G ondersteuning en een camera met Sony-sensor. Dat een uitgebreide smartphone niet direct duur hoeft te zijn bewijst het prijskaartje van de Honor 5A, want voor omgerekend 95 euro gaat hij over de toonbank.

Honor 5A

In China heeft Honor, het dochtermerk van Huawei, de nieuwe Honor 5A aangekondigd. Er verschenen eerder al berichten over de nieuwe smartphone uit de 5-serie. De Honor 5-serie bestond tot nu toe enkel uit de ook in ons land verkrijgbare Honor 5X en de in China verkrijgbare Honor 5C. De Honor 5A heeft een 5,5 inch HD display, een 1.2 GHz octa-core processor, 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagruimte. Je kunt het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 128GB.

Honor 5A

De Honor 5A heeft aan de voorzijde een 8 megapixel front-camera met Sony BSI-sensor en een groothoek van 27 mm. De camera aan de achterzijde telt 13 megapixel en betreft een Sony OmniVision sensor met een groothoek van 28 mm en een diafragma van f/2.0. Verder is er 4G, dual-sim, Android 6.0.1 Marshmallow met EMUI 4.1 en een 3100 mAh accu.

Honor 5A

Vanaf 17 juni is het toestel te koop in China voor een prijs van 699 yuan. Omgerekend is dit 95 euro. Het is nog wel de vraag of het toestel ooit zijn weg weet te vinden naar de Europese landen, hier is niks over bekend gemaakt. Zodra dit het geval is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel