Honor V30 en V30 Pro aangekondigd met start van 5G: alle details

Honor heeft een tweetal nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Honor V30 en V30 Pro. Beide toestellen komen naar Europa onder de naam Honor View 30, zo is de verwachting.

Honor V30 aangekondigd

Het Chinese Honor heeft twee nieuwe devices aangekondigd, waarover we in de afgelopen tijd al aardig wat voorbij hebben zien komen. De smartphones waar het om gaat zijn de Honor V30 en de Honor V30 Pro. De kans dat we deze smartphones ook in ons land gaan zien is groot. Bij de voorgaande serie is de huidige Honor View 20 eerder aangekondigd als de Honor V20. Met de aankondiging van nu wordt ook het startschot gegeven van 5G voor Honor.

Honor V30

De Honor V30 is een nieuwe high-end smartphone en dat zien we dan ook terug in de specificaties. We zien een 6,57 inch beeldscherm met Full-HD+
resolutie en een punch-hole. In dit ‘gat’ is de dual-camera geplaatst met een 32MP en 8MP sensor. Achterop is de smartphone uitgerust met triple-camera, voorzien van 40MP + 8MP groothoek en 8MP telephotolens. Bij de Honor V30 Pro is de groothoeklens een 12MP sensor en heeft de 40MP hoofdsensor een lichtgevoeligheid van f/1.6 in plaats van f/1.8.

Verder biedt de smartphone 6 of 8GB aan RAM-geheugen. Bij de Pro heb je alleen keuze uit 8GB RAM en keuze uit 128GB of 256GB opslagruimte. Bij het reguliere model is de opslagruimte standaard 128GB. Opvallend is dat er verschil zit in de accucapaciteit. Bij de Honor V30 is dit 4200 mAh, bij de Pro is dit 100 mAh minder en komt uit op 4100 mAh. Alleen de Pro kan ook draadloos opgeladen worden. Beide smartphones worden geleverd met Android 10 met de eigen Magic UI 3.0.1 skin. Uiteraard is de V30-serie voorzien van de krachtige Kirin 990 processor, inclusief ondersteuning voor 5G. De twee zijn daarmee de eerste smartphones van Honor met 5G-ondersteuning.

Honor V30

In China worden de toestellen verkocht met een prijs vanaf 425 euro. Voor deze prijs zullen we de toestellen in ieder geval niet in Europa terug gaan zien, mochten ze hier uitgebracht worden. Dit is namelijk de prijs exclusief belastingen en heffingen. Wanneer we de toestellen als Honor View 30 terug gaan zien in ons continent is helaas nog niet bekend, maar dat zal niet meer dit jaar zijn. Daarbij kan Honor er voor kiezen nog te wachten met de lancering, vanwege het uitblijven van Google-apps door de Amerikaanse sancties tegen Huawei. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug bij de Huawei Mate 30-serie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel