‘Huawei Mate 9 Pro komt in december naar Europa voor €849’

Huawei brengt zoals het er nu naar uitziet de Huawei Mate 9 Pro ook uit in Europa. De kans dat het toestel hiermee ook naar Nederland komt is zeker aanwezig. Het toestel is vergelijkbaar met de eerder aangekondigde Porsche Edition van de Mate 9. De ‘standaard’ Mate 9 ligt sinds deze maand in de Nederlandse winkels.

Huawei Mate 9 Pro naar Europa?

De Chinese fabrikant Huawei brengt naar verwachting de Huawei Mate 9 Pro ook uit in Europa. Oorspronkelijk zou het toestel alleen in thuisland China uitgebracht worden, maar nu is het toestel ook in Europa opgedoken. In de database van Scandinavische retailers is de Huawei Mate 9 Pro opgedoken. Het toestel zou daar in de tweede helft van december uitgebracht worden voor een prijs van 849 euro.

Huawei Mate 9 Pro

De Huawei Mate 9 Pro is een uitgebreidere variant op de al uitgebreide Mate 9. Er is een 5,5 inch AMOLED display met 2K-resolutie. Daarbij lopen de randen van het scherm door aan de zijkant, net als bij de Samsung Galaxy S7 Edge het geval is. Aan de voorkant beschikt het toestel over een vingerafdrukscanner, geïntegreerd in de home-button.

Daarbij heeft de Huawei Mate 9 Pro een interne opslagcapaciteit van 256GB en kan je gebruiken maken van een tweede simkaart (dual-sim) of een geheugenkaart. Er is een Kirin 960 2.3 GHz octa-core processor aanwezig en de dual-camera. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh en het toestel draait op Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0.

Porsche Design?

Er zijn twee verschillende Mate 9 Pro-versies. Zo kwam tijdens de aankondiging ook de Mate 9 Porsche Design in het nieuws. Dit toestel zal niet voor de prijs van 849 euro uitgebracht worden maar kost 1395 euro. Deze versie wordt wereldwijd verkocht via de Porsche Design-vestigingen, en is breed verkrijgbaar in China.

Wanneer en of we de Huawei Mate 9 Pro ook in ons land kunnen verwachten, is niet helemaal duidelijk. De eerste stap naar Europese release is in ieder geval gezet. De Huawei Mate 9 is wel al verkrijgbaar in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel