Huawei P20 Lite officieel aangekondigd: vanaf maandag verkrijgbaar

We keken toch wel raar op, toen we het persbericht van Huawei binnenkregen. Vanaf komende maandag ligt de Huawei P20 Lite in de winkels. Dit is opvallend, omdat de P20-serie eigenlijk pas 27 maart aangekondigd zou worden. Blijkbaar kon Huawei het niet langer voor zich houden.

Huawei P20 Lite aangekondigd

Huawei heeft het doek van de Huawei P20 Lite gehaald. De smartphonefabrikant heeft de bevestiging officieel gegeven middels een persbericht. Volgens het Chinese bedrijf is dit het eerste tipje van de sluier en is dit de opvolger van de Huawei P10 Lite. Op 27 maart zullen we de rest van de telg gaan zien.

Huawei p20 Lite zwart

De Huawei P20 Lite heeft een dual-camera met 16MP en 2MP aan de achterzijde, samen met een vingerafdrukscanner. Aan de voorzijde zien we een 5,84 inch Full-HD+ beeldscherm met notch, een inham waarin ook de 16 megapixel front-camera te vinden is. De behuizing is vervaardigd uit glas en metaal. We hebben de specificaties hieronder voor je kort gebundeld. Uitgebreide informatie vind je via onderstaande button op de Huawei P20 Lite toestelpagina.

  • 64GB opslagruimte (uitbreidbaar)
  • 4GB werkgeheugen
  • Kirin 659 octa-core processor
  • Android 8.0 Oreo met EMUI 8.0
  • 3000 mAh accu
  • NFC, 4G, Quick Charge

In Nederland

Opvallender is dat het toestel aankomende maandag, 19 maart 2018, al in de Nederlandse winkels zal liggen. Het toestel krijgt een prijskaartje van 369 euro. De twee andere toestellen (P20 en P20 Pro) zullen op 27 maart aangekondigd worden. We schreven van de week al dat de smartphones naar verwachting 16 april verkrijgbaar zullen zijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel