Nu ook van Huawei P20 en P20 Pro high-res foto’s en specs bekend

Met nog zo’n twee weken tot de aankondiging op de kalender is de Huawei P20 al volledig uitgelekt. We kwamen in de afgelopen weken veel te weten over de drie toestellen uit de serie, en nu is het beeld compleet. Naast de Lite zien we nu ook de specificaties en foto’s van de andere P20-toestellen.

P20 en P20 Pro in beeld

De Huawei P20 Lite verscheen dinsdag in beeld met specificaties, foto’s en een video. Inmiddels is het boek over de Huawei P20 een stuk dikker geworden, want de doorgaans goed geïnformeerde bron Roland Quandt, heeft van zich laten horen. We zien nu ook foto’s van de Huawei P20 en P20 Pro, de uitgebreide versie van de P20. Zoals eerder al duidelijk werd, zijn alle drie de toestellen voorzien van een beeldscherm met notch; een inham voor bijvoorbeeld de front-camera.

De Huawei P20 Pro zal als enige beschikken over drie camera’s aan de achterzijde. Hiermee staat het aantal camera’s bij dit toestel op vier. Bij de twee toestellen heeft de front-camera een resolutie van respectievelijk 16 en 24 megapixel. We schreven maandag al over de nieuwe kleur ‘hypercolor‘, al spreekt de bron nu over de kleur ‘Twilight’. Dit is een overlopende kleur van paars naar blauw-groen en komt alleen naar de P20 Pro. De foto’s van de Pro-versie vind je hieronder.

Alleen bij de Lite zit de vingerafdrukscanner aan de achterzijde, bij de rest zit deze aan de voorzijde; nog wel in de behuizing onder het scherm. Huawei heeft hier vermoedelijk bewust voor gekozen omdat veel gebruikers hem het liefst op die manier zullen gebruiken. De P20 krijgt naar verwachting een LCD-display, de P20 Pro een OLED-display. De toestellen zullen worden aangedreven door de razendsnelle Kirin 970 octa-core processor met een rekensnelheid van 2.4 GHz.

Geen geheugenkaart?

Daarbij zou volgens de bron de fabrikant afzien van een geheugenkaartslot bij de P20. Het is dan ook de vraag of het toestel voorzien wordt van een 3,5 millimeter audio-aansluiting. Bij de Huawei P20 vinden we een 3400 mAh accu, bij de Pro is dit 4000 mAh. Alle drie de toestellen zullen uitgerust worden met Android 8.0 Oreo en de focus zal vooral op het design en de camera komen te liggen.

Op 27 maart zal de aankondiging van de toestellen gehouden worden. Dan horen we alle details. De prijzen zijn wel al eerder opgedoken; 369 voor de Lite, 679 voor de P20 en vermoedelijk 899 voor de P20 Pro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel