Huawei P20 prototype opgedoken: strakke kiekjes van nieuw toestel

Op 27 maart zal de wereld kennismaken met de nieuwe Huawei P20-serie, of misschien toch de Huawei P11-serie. De opvolger van de P10 is nu in ieder geval opgedoken in een fotoreeks met een Huawei P20 prototype. Toch zijn er nog wat dingen onduidelijk na het zien van de foto’s.

Huawei P20 prototype

De Chinese fabrikant is al meerdere keren in het nieuws geweest in de afgelopen tijd met de P20-serie. Nadat we eerder al live-foto’s zagen van de P20 Lite, is het nu de beurt aan de ‘standaard’ Huawei P20. Het gaat hierbij om een prototype waarbij wel een aantal vragen direct te binnen schieten. We zien geen vingerafdrukscanner en ook de volumetoetsen ontbreken op de foto’s.

In vergelijking met de Huawei Mate 10 Pro zijn de randen veel dunner aan de boven- en onderkant. We zien aan de zijkant wel de aan/uit-knop met daarboven aanraakindicatoren. Het is niet bekend wat Huawei hier precies mee van plan is. Of dit als vervanger voor de volumetoetsen is, of dat er andere plannen zijn.

Opvallend is dat het toestel duidelijk over een dubbele camera beschikt. Eerdere berichten spraken over een triple-camera met drie sensoren. De kans bestaat dat Huawei ervoor kiest om alleen de P20 Plus hiervan te voorzien. Mogelijk krijgt de P20 ook stereo-speakers, aan de onderzijde van de telefoon. Er is een USB-C poort, maar de 3,5 millimeter aansluiting zal niet te vinden zijn op het toestel. De vingerafdrukscanner ontbreekt, maar misschien heeft Huawei er wel voor gekozen om deze in het scherm te integreren. We wachten het af!

De aankondiging van het toestel zal plaatsvinden op 27 maart 2018 in Parijs, dus niet tijdens het Mobile World Congress.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel