Huawei P30 Lite, Mate 20 Lite en Honor View 20 krijgen update naar Android 10

Voor drie toestellen hebben Huawei en Honor het startschot gegeven voor de uitrol van Android 10. Het gaat om de Huawei P30 Lite, Mate 20 Lite en Honor View 20.

Android 10 voor P30 Lite, Mate 20 Lite en View 20

Goed nieuws voor de bezitters van de Huawei P30 Lite, Huawei Mate 20 Lite en de Honor View 20. Alle drie de smartphones vanaf nu bijgewerkt met een grote, belangrijke update. Het gaat om de software-update naar Android 10, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Samen met deze update wordt EMUI 10 meegeleverd, of in het geval van de Honor; Magic UI 3.0. Deze eigen skin brengt nog enkele andere verbeteringen en nieuwe functies.

honor View 20 Android 10

Huawei en Honor voorzien de toestellen dus van Android 10. Hierbij horen al een reeks nieuwe functies. Denk aan het systeembrede donkere thema, de verbeterde notificaties met slimme koppelingen en sneller reageren, en verschillende wijzigingen in de interface.

Verder is de camera-app vernieuwd, zijn er meer privacy-opties waarbij je per app en machtiging de dingen kunt beheren. Een andere fijne toevoeging is dat je voortaan het menu (app-lade) open kunt schuiven met een veeg naar boven. Je hoeft dan dus geen icoontje van het menu meer apart aan te tikken, al kan dit wel, mocht je dit nog willen.

De uitrol van de update voor de Huawei Mate 20 Lite, P30 Lite en Honor View 20 is nu gestart, waaronder in Nederland. Echter kan het even duren voordat iedereen deze update binnen heeft. Zoals we weten van Huawei worden updates gefaseerd uitgerold, waardoor het eventjes kan duren. Sommige gebruikers, waaronder Marianne, laten aan DroidApp weten dat zij de update sneller aangeboden kregen als zij de HiCare-app openden en vervolgens op ‘update’ tikte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel