Huawei P30 Pro en Mate 20 Pro krijgen Android 10 update met EMUI 10

Huawei is in Nederland officieel begonnen met het updaten van de Huawei Mate 20 Pro en Huawei P30 Pro. De smartphones krijgen de update naar Android 10, samen met de nieuwe EMUI 10 skin. Deze kent een hoop verbeteringen.

Android 10 voor P30 Pro en Mate 20 Pro

De Nederlandse bezitters van de Huawei Mate 20 Pro en Huawei P30 Pro kunnen een nieuwe update verwachten. Allebei de toestellen worden voorzien van een update naar Android 10, met de verbeterde en vernieuwde eigen skin, EMUI 10. DroidApp wist vorige maand te melden dat de update reeds gestart was. Dit was ook het geval, maar was een foutje aan de kant van Huawei. De sluizen werden iets te vroeg opengezet, waardoor de uitrol weer werd gestaakt.

Verschillende lezers laten aan ons weten dat zij nu de update naar Android 10 hebben mogen ontvangen op hun toestel. Hiermee is de Mate 20 Pro de eerste telefoon van de Chinese fabrikant die de update krijgt. Echter is de Mate niet de enige die de update nu krijgt, de Huawei P30 Pro krijgt de update ook vanaf nu naar Android 10!

Huawei P30 Pro Android 10

Android 10 en EMUI 10 brengen een hoop nieuwe verbeteringen en optimalisaties. Allereerst is er het volledige donkere thema, kun je snel links in berichten, direct vanuit notificaties openen en krijg je meer privacy-instellingen. Tevens is de camera-app vernieuwd en zijn er tal van andere verbeteringen doorgevoerd. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat je voortaan het menu met apps naar boven kunt vegen, dus niet op de menu-knop hoeft te drukken.

Het is een flinke update met een grootte van tussen de 4,5 en 5GB aan omvang. Het kan verstandig zijn deze update te downloaden via een WiFi-verbinding. Mocht je nog geen melding hebben ontvangen dat de update voor jouw toestel beschikbaar is, dan kun je eventueel handmatig controleren. Ga hiervoor naar Instellingen > Systeem > Software-update > Controleren op updates. Bij ons hielp het om de HiCare-app te openen en vervolgens op ‘Update’ te klikken.

Het is niet duidelijk of de update ook al gestart is voor de ‘standaard’ modellen zoals de Huawei Mate 20 en de Huawei P30. Mocht je op één van deze toestellen de update hebben ontvangen, dan horen we dat graag!

Update 20:23: Lars laat ons weten dat zijn Huawei P30 ook de update heeft mogen ontvangen. Dit betekent dat hij ook voor de standaard P30 (en waarschijnlijk ook Mate 20) beschikbaar is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel