iDEAL-app officieel uitgebracht: makkelijk betalen via QR-code

Vrijwel iedere Nederlander die online een bestelling heeft geplaatst heeft het wel eens gebruikt, iDEAL. Nu heeft het betaalmiddel een eigen officiële app gekregen waarin eenvoudig betaald kan worden via de app van je eigen bank. Zo werkt betalen via de iDEAL applicatie.

iDEAL betaalmethode met app

iDEAL wordt in Nederland veel gebruikt met in februari dit jaar zo’n 20 miljoen betalingen. Om het betalen via de smartphone met iDEAL aantrekkelijker te maken is er nu een app uitgebracht, dat ontdekten de collega’s van Androidworld. Met de app kun je gemakkelijk betalingen verrichten aan bijvoorbeeld de marktkoopman, pizzabezorger of de glazenwasser.

iDEAL app

Om gebruik te kunnen maken van de iDEAL applicatie moet je in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening en de app van je bank. Door het scannen van de QR-code met iDEAL logo stuurt de app je door naar de betaalomgeving van je bankieren applicatie. Denk bijvoorbeeld aan de Rabobank, ING, ABN AMRO of Bunq app. Heb je een code gescand dan krijg je de begunstigde en het bedrag te zien in de betreffende bankieren app.

De iDEAL QR-codes worden aangemaakt door ondernemers die bij de betaalmethode zijn aangesloten. De codes zijn niet te scannen door andere bankieren apps, de iDEAL-app zorgt voor een juiste vertaling van de codes. Gisteren lanceerde ING ook al het betalen via een QR-code, dit werkt op een andere manier dan de iDEAL-code.

iDEAL app hulp

Krijg je de mogelijkheid om middels een iDEAL QR-code te betalen dan dien je deze te scannen met de iDEAL-app die je gratis kunt downloaden uit de Google Play Store.

iDEAL
iDEAL
Ontwikkelaar: Currence iDEAL B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel