IKEA en Sonos komen met Symfonisk WiFi-speakers

Meubelketen IKEA en Sonos hebben hun Symfonisk-lijn gepresenteerd. Het is een serie van WiFi-speakers welke vanaf dit jaar in de winkels komen te liggen.

Symfonisk speakers

IKEA is lang niet meer alleen maar meubels. Waar het bedrijf eerder al met slimme producten kwam, waaronder lampen met mogelijkheid tot het draadloos opladen van je apparaat en de Trådfri-serie, is het nu de beurt aan speakers, WiFi-speakers om precies te zijn. Onder de naam Eneby had IKEA eerder al Bluetooth-speakers.

Sonos IKEA Symfonisk

Nu werkt het voor WiFi-speakers samen met het bekende merk Sonos, waarvan je hierboven een prototype ziet. De serie zal Symfonisk gaan heten en komt van de zomer op de markt. Het zal deel uitmaken van verschillende slimme producten, waaronder onlangs gepresenteerde slimme rolgordijnen en stopcontacten.

Het moet volgens IKEA mogelijk worden om deze hangend aan de muur bevestigen. Hierdoor passen ze prima in je interieur en hoef je ze niet te verstoppen. De speakers zijn mogelijk ook voorzien van integratie van Google Assistent en Alexa van Amazon.

Welke producten we precies gaan zien, is nog niet bekend. Dit wordt later pas bekend, net als de prijs. In België kunnen de speakers van IKEA en Sonos vanaf augustus aangeschaft worden. Een releasedatum voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar ons land ‘volgt later’.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel