Instagram telt 400 miljoen gebruikers, 80 miljoen foto’s per dag

Foto-app Instagram heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht over het aantal gebruikers. De teller van het aantal gebruikers gaat maar door en staat inmiddels op 400 miljoen. Het aantal foto’s dat per dag geplaatst wordt is 80 miljoen.

Instagram

Het aantal Instagram-gebruikers is de afgelopen tijd niet stil blijven staan. Het aantal gebruikers is gegroeid naar 400 miljoen actieve gebruikers per maand. In december 2014 maakte de fotodienst, welke onderdeel is van Facebook, bekend dat het 300 miljoen actieve gebruikers had. In maart 2014 waren dit 200 miljoen actieve gebruikers.

Instagram herinnering

De 400 miljoen actieve gebruikers zorgen ervoor dat er dagelijks gemiddeld 80 miljoen nieuwe foto’s geplaatst worden. Meer dan 75 procent van de gebruikers bevindt zich buiten de Verenigde Staten. Opvallend is dat in april van dit jaar het aantal Twitter-gebruikers op 300 miljoen stond. Het lijkt er hierdoor op dat de fotodienst groter is dan Twitter.

Instagram geeft aan dat bij de oprichting van de dienst, bijna vijf jaar geleden, de 400 miljoen gebruikers een droom zou zijn. Dat dit aantal nu bereikt is, stimuleert Instagram om verder te gaan en de dienst nog verder te verbeteren. Sinds kort kan je DroidApp ook terugvinden op Instagram. Bekijk hier DroidApp op Instagram.

Onlangs ontdekte DroidApp dat er stilletjes een nieuwe functie werd toegevoegd aan de foto-app. Vanaf nu zal Instagram je helpen te herinneren om een foto te plaatsen, die je die dag gemaakt hebt.

via Mashable

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel