Instagram server-side update herinnert je voor plaatsen foto

Instagram heeft in alle stilte een nieuwe update uitgebracht voor de Android-app van de dienst. Het gaat om een zogenoemde ‘server-side’ update waarbij Instagram je helpt herinneren dat je een foto ‘moet’ plaatsen.

Instagram

De foto-app Instagram rolt een nieuwe server-side update uit, waarmee er een nieuwe functie wordt toegevoegd aan de app. Bij het openen van de app krijg je de uitnodiging om een foto te plaatsen die je vandaag hebt gemaakt. Vervolgens krijg je daarbij direct een voorvertoning van de foto’s die je dan zou kunnen plaatsen.

Instagram herinnering

Mocht je deze herinnering negeren en verder gaan in de app, dan kan je deze snelkoppeling ook weer zelf oproepen. Door de middelste knop met de camera even ingedrukt te houden, verschijnt een overzicht met de laatst gemaakte foto’s, die je direct kunt delen op Instagram.

Instagram herinnering

Zoals gezegd gaat het hier om een update aan de kant van Instagram. De update wordt gefaseerd uitgerold lijkt het. Op de redactie hebben we deze melding gekregen met versie 7.6.1, maar niet alle toestellen kregen deze melding. Daarnaast meldt lezer Robbert aan DroidApp dat hij met versie 7.7.0 de versie ook deze herinnering kreeg van Instagram.

Onlangs bracht Instagram meerdere updates uit. Het werd mogelijk om niet meer je foto in een vierkant te proppen maar gewoon in origineel formaat te plaatsen. Ook kwam het bedrijf met verbeteringen rondom privé-berichten in Instagram. Heb jij de nieuwe herinnerings-melding al in Instagram? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel