Instagram lanceert badges en telt inmiddels 30 miljard foto’s

Fotodienst Instagram heeft cijfers naar buiten gebracht over het aantal gebruikers van de fotodienst. Het aantal Instagram-gebruikers is in amper negen maanden tijd met 100 miljoen gebruikers gestegen. Daarnaast heeft Instagram bekend gemaakt dat het ‘badges’ gaat gebruiken in de app.

De foto-app Instagram heeft bekend gemaakt dat het maandelijks 300 miljoen actieve gebruikers heeft. Nog geen negen maanden geleden maakte de dienst bekend dat het 200 miljoen actieve gebruikers telde. In maart werd eveneens de locatieservice in Instagram vervangen door Facebook Places. Eerder werd er gebruik gemaakt van de database van Foursquare

Instagram bestaat inmiddels vier jaar en werd in 2012 overgenomen door het sociale netwerk Facebook. Van de 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers komt 70 procent van buiten de Verenigde Staten. Elke dag worden er zo’n 70 miljoen foto’s gedeeld en in totaal zijn er al 30 miljard foto’s geplaatst op Instagram. Met het aantal maandelijkse actieve gebruikers is Instagram groter dan Twitter. Twitter maakte onlangs bekend dat het 284 miljoen actieve gebruikers per maand telt.

instagram 6.10

Badges in Instagram

Instagram zal starten met het uitrollen van badges. Net als bij Twitter kunnen merken, artiesten, beroemdheden en dergelijke zich verifiëren. Met deze verificatie wordt aangegeven dat het account officieel van dat merk of die beroemdheid is. Verder zal Instagram zich harder inzetten om spam-accounts te verwijderen. Deze worden ook niet meer meegenomen in het aantal volgers die iemand heeft. Instagram zal binnen enkele dagen starten met het uitrollen van de badges.

Vorige maand bracht Instagram een update uit waarbij de ontdekken (verkennen)-sectie in de applicatie werd vernieuwd. Eind november kwam Instagram met een update waarbij de manier om een foto bij te snijden werd veranderd.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel