Kobo Plus: ‘Spotify voor boeken’ laat je onbeperkt lezen voor 10 euro per maand

Vandaag gaat de dienst Kobo Plus van start. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt boeken lezen op je smartphone, tablet en e-reader. De dienst wordt samen met Bol.com en Kobo gelanceerd en eigenlijk is het “All you can read” voor een tientje per maand.

Kobo Plus

Het wordt wel ‘Spotify for books’ of ‘Bookify’ genoemd; Kobo Plus. Met Kobo Plus kun je onbeperkt lezen voor een tientje per maand. De dienst gaat vandaag, woensdag 22 februari, van start en wordt gelanceerd door Bol.com en het Canadese bedrijf Kobo. Er is keuze uit 40.000 titels op dit moment en volgens de initiatiefnemers worden dit er in de toekomst snel meer. Het aanbod bestaat vooral uit fictie-boeken en 16.000 boeken in de dienst zijn Nederlandstalig.

In de boekenwereld hapt niet iedereen even enthousiast toe. Het is nog niet duidelijk wat de boekendienst doet met de verkoop van de papieren boeken. Op dit moment bedreigen e-books nog nauwelijks de papieren boeken. Volgens NRC is 7 procent van de boeken een e-book. Bol.com-directeur Ropers verwacht dat op termijn ‘Plus’ meer geld in het laatje brengt dan de opbrengst van papieren boeken.

De dienst kost 9,99 euro per maand en bij registratie zijn de eerste dertig dagen gratis. Je kunt met Kobo Plus boeken lezen op je tablet, smartphone en e-reader. Eerder lanceerde Bruna al de dienst Bliyoo.

Bol.com Kobo - eBooks en luisterboeken
Bol.com Kobo - eBooks en luisterboeken
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel