KPN begint met aanbieden van eSIM: dit moet je weten

In navolging van andere providers is KPN nu ook zover. De groengekleurde provider biedt vanaf eSIM aan. De opvolger van de plastic simkaart werkt echter niet met iedere toestellen.

eSIM bij KPN

Telecomprovider KPN heeft laten weten dat het vanaf nu voor iedereen ondersteuning biedt voor eSIM. Particulieren en zakelijke klanten kunnen kiezen voor de nieuwe simkaartsoort. Anders dan de bekende simkaart is eSIM volledig digitaal en ‘geïntegreerd’ in het toestel middels een chip. Het activeren gaat gemakkelijk en je kunt dankzij eSIM ook de geschikte telefoon als dual-sim telefoon gebruiken.

Samsung Galaxy S20 achterkant

KPN ondersteunt met eSIM de volgende toestellen; de Galaxy S20-serie, Galaxy Fold en Z Flip. Hoewel er meer toestellen zijn die eSIM ondersteunen, zoals de Motorola Razr, wordt deze niet door KPN verkocht. Wel kan een KPN eSIM gebruikt worden op de Razr, net als bij de Pixel 2- en nieuwere modellen. Het wisselen van traditionele simkaart naar eSIM is kosteloos, dat kan ook direct geregeld worden. Het werkt niet met smartwatches.

Nieuwe klanten kunnen weliswaar kiezen voor eSIM maar krijgen eerst nog een fysieke simkaart thuis, zo meldt de provider. De abonnementen van KPN zijn terug te vinden op de website van KPN.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel